Praktická sada na pečenie pizze pozostáva z okrúhlej kameninovej dosky priemeru 33 cm, ktorá je ideálna na pečenie chrumkavej pizze, chleba, mäsa, rýb i zeleniny vo všetkých typoch rúr.
Súčasťou je drôtený stojan a kovový krájač na pizzu s drevenou rukoväťou.
Sada na pečenie pizze
Okrúhly kameň na pečenie umožní pripraviť skvelú chrumkavú pizzu, focacciu, chlieb, pečené mäso, ryby, zeleninu, ale aj slané a sladké pečivo bez nutnosti vymazávania tukom alebo olejom. Kameň stačí ľahko podsypať múkou.
Kameň na pečenie je z prírodného materiálu, ktorý vďaka pórovitosti absorbuje a uvoľňuje vlhkosť. Vďaka tomuto procesu bude cesto dokonale chrumkavé.
Súčasťou je aj drôtený podstavec s praktickými rukoväťami, ktoré zaistia ľahšiu manipuláciu, aj keď je kameň rozpálený. Vhodný do elektrickej, teplovzdušnej aj plynovej rúry do 250 °C, samotný kameň znesie teplotu až do 800 °C.
Jednoduchá údržba, stačí ho umyť v teplej vode so saponátom, pri pripečení cesta alebo náplne je možné použiť kefku alebo škrabku, potom opláchnuť a osušiť.
Odporúčame: nevystavovať kameň teplotným šokom a nárazom, aby nedošlo k jeho poškodeniu
Vychutnajte si chrumkavú pizzu podľa overených receptov a k tomu si dajte dobré vínko.
Pizza sa určite podarí, ak dodržíte týchto pár tipov: Pri príprave je dôležité zvoliť správny pomer múky a vody, sušeného droždia. Tá naozaj kľúčová ingrediencia je olivový olej, ktorý sa zapracováva do cesta. A, samozrejme, na každú pizzu patrí dobrá paradajková omáčka s využitím cibule a tiež oregana.
Dobrú chuť!